fredag 6. mars 2015

Noen ting trenger litt ekstra modningstid

Noen ganger tar ting litt tid. Denne gang skulle det ta hele 4 år fra jeg fikk en idé til et ferdig produkt. Denne idéen begynte å spire etter at jeg først laget vottemønsteret og så lue- og baskermønsteret Kristins Løytnantshjerter.
Og så gikk jeg og grublet i flere år på hvordan jeg skulle få laget en kofte eller genser med dette løytnantshjertemønsteret. Jeg har tenkt og regnet og vært innom mange forskjellige løsninger. Men så kom Kate Davies ut med ny bok som heter Yokes. Da jeg fikk den i postkassen falt puslebitene endelig på plass. På shetland har de en tilnærmingsmåte til runde bærestykker som passer godt når det er litt store rapporter.
Jeg kastet meg på pc'en og plottet og knottet. Det ble en genser først. Den har jeg blogget om her.
Den er fin men det ble noe rart med de forkortede omgangene jeg strikket i nakken for å forhøye den bak. Jeg strikket de forkortede omgangene over mønsterborden, noe jeg har gjort mange ganger før, men det funket ikke helt denne gangen. Uansett, jeg har brukt den mye og det er helt klart en veldig grei bruksgenser.
Altså, jeg måtte tenke mer og regne litt igjen. Nå valgte eg å lage en kofte fordi jeg går fort lei og vil helst aldri lage det samme flere ganger. Hvilke farger skulle jeg velge nå? Etter å ha stått på hodet i det utømmelige garnlagret mitt fant jeg fram Hifa Ask i disse fargene:
De er veldig fine sammen. Men skulle det bli gult eller brunt?
Jeg, som mange andre, har Kofteboken. Finere bok må man lete lenge etter. I den finnes en kofte som er helt nydelig og den har omtrent de samme fargene (med gult ikke brunt). Med høy risk for å bli kalt "härmapa" valgte jeg altså de samme fargene: lys gråblå, mørk gråblå, ubleket hvit og messinggul. Og resultatet ble dette:
Akkurat nå er solen bak en stor grå sky, men tidligere i dag var det strålende sol. Jeg benyttet solen og, mest sannsynlig for siste gang i år, sparken og snøen til å få tatt noen bilder.
"Gamlegenseren" er også med på bildene. Det ser så fint ut når de henger der sammen.
De forkortede omgangene er nå under mønsterborden. Jeg tror det passet bedre i dette tilfellet.
Jeg er veldig fornøyd med den nye koften min. Om ikke lenge skal jeg samle sammen bilder, regnestykker og tekst og lage et mønster.

Ha en fin helg!

13 kommentarer:

 1. Nydelig kofte. Her vokser test genseren :) God helg

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Monica. Gleder meg til å se genseren din ;-)

   Slett
 2. Nydelig kofte. Jeg er på jakt etter en sommerkofte strikket i bomull/ull eller lignende. Dette var en ide å tenke på!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg får samme strikkefasthet (24 m x 32 omg) med Dale Lerke. Kanskje det hadde vært noe, Liv?

   Slett
 3. Det var en vakker kofte i vakre farger! Du er så flink!
  Syns fargene er så fine - men jeg kler dem dessverre ikke. Straks begynner det å surre i hodet mitt etter andre fargevariasjoner. Og dermed kom enda en kofte inn på strikkelista mi...
  Ha en finfin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, sånn er det med meg også. At det surrer i hodet med idéer, mener jeg ;) Men jag har funnet ut at det er mye bedre med en laaang strikkeliste enn ingen strikkeliste i det hele tatt, Anne.

   Slett
  2. Så sant, så sant! Den grå genseren kunne jeg godt tenkt meg. Jo mer jeg ser på den, jo finere blir den. Kommer det mønster på den også?

   Slett
  3. Det er ikke noe stort hokuspokus å gjøre genser ut av det og jeg kommer nok til å skrive noen rader om det mønsteret ;)

   Slett
 4. Så fine, Wenche! Jeg er imponert - den ene kofta vakrere enn den andre!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Tori.
   Det er bare å passe på å "produsere" når jeg er i siget vett'u ;)

   Slett
 5. Så fina - begge to.
  Du er så flink.

  SvarSlett
 6. Super :-)) Kjempeflott er mønsteret.
  Herlige kofte og lua dertil. Takk.
  Ha en riktig god uke fortsatt.
  Klem

  SvarSlett