tirsdag 30. juni 2015

Er du en årstids-strikker?

Er du en årstids-strikker? Altså en som strikker andre ting om sommeren enn ellers i året?

Noen strikker konsekvent aldri i ull om sommeren. Jeg er nok ikke så nøye på det. For meg funker det å strikke med ull under alle årstider. Men jeg unngår vel helst å sitte i solsteken, ikledd bikini eller annet egnet sommertøy, og strikke på f.eks. en stor bol i tykk ull. Sånt tar jeg tak i når kvelden kommer med sine lange skygger og kjøligere luft. Men ellers har jeg ikke noe begrensninger på hva jeg strikker på på sommeren.

Men når det er sagt: det blir som regel litt andre typer strikketøy på sommerstid uansett. Det har mer med inspirasjon og impulser å gjøre, enn med selve årstiden. Hittil i vår og sommer har jeg strikket en del barneklær, f.eks. disse, som definitivt er sommerlige og en lintopp til meg selv. Nå strikker jeg en til topp av det samme slaget men med et annet garn. Det blir et helt annet uttrykk.
I dag var det ikke så dumt med solhatt.
Noe jeg synes er perfekt å strikke året rundt er votter, sokker og luer. Det er små prosjekter som tar liten plass (i badekurven, sykkelkurven osv.). Det er jo helt supert å gå en høst i møte (ja, det gjør vi faktisk hver sommer uten at vi vil tenke på det) med nye votter, sokker og luer i skuffen.
Vi trenger ikke å fryse til høsten her i heimen ...
Og for å ikke snakke om at man kan gjøre en innsats på julegavefronten også. Ja, strikk julegaver til dem som trenger det og til dem som virkelig setter pris på det! Det er så tilfredsstillende og hyggelig.
Kanskje noe av dette blir julegaver?
Ta en titt rundt deg og hent inspirasjon fra alle vakre farger i naturen.
Farger, farger! Det er flust av farger midt blant oss.
Dette er bare et lite utvalg av alle flotte farger.
Så hva med å strikke en flott peonrød lue til søster? Kanskje et par gressgrønne sokker til far? Eller hva med et par selbuvotter i hvitt og peonrødt mønster til deg selv? Det tror jommen jeg skal gjøre!
Jeg prøvde faktisk ... men han ble ingen prins ...

11 kommentarer:

 1. Nyt sommeren sånn eller slik, Wenche! Gleder meg til å se den nye sommertoppen din. Og selbuvottene :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er det viktigste: å nyte sommeren :)

   Slett
 2. När jag syr kläder är de nog årstidsbundna, sommarklänningar på sommaren och så, men jag nyligen virkat färdigt en yllepläd. Jag kan inte var så nogräknad när det gäller årstid och handarbete. Då blir jag aldrig färdig :).
  Glad sommar!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jag förstår det med å sy kläder som passar årstiden. Och när man syr kläder blir som regel färdiga med en gång. Det är en av de sakerna jag gillar med att sy ;)

   Slett
 3. Jeg strikker småting på sommeren, votter og sokker, så jeg fikk veldig lyst til å stikke hånda neddi den eksen for å se hvilke votter du har der. Kanskje du vil brette ut og presentere i et nytt innlegg :-)

  Fortsatt god sommer til deg :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var en god idé, Anita. Kanskje det blir et nytt votteinnlegg her etterhvert ;)

   Slett
 4. jeg strikker helst uldgarn, uanset årstid :-) Lige nu har jeg en setesdal-sweater til min mand på pindene, og bagefter står en nancy-kofte til mig på projektlisten.

  strikkeglade hilsner
  Angelika

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg forstår deg godt. Kos deg med strikkingen. Du kan glede deg til Nancy-koften. Den er så fin :)

   Slett
 5. Jeg liker godt å strikke småplagg og lage (hekle) småting om sommeren, helst i bomull på stranda, men ull går fint hjemme, f eks sokker. Men votter og luer blir for vinterlig for meg. Jeg velger gjerne strikketøy etter den eller de fargene jeg har lyst til å strikke i til enhver tid, og om sommeren blir det gjerne blågrønne toner, orange, rosa og gult :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var litt morsomt at du skrev det med fargene du liker å jobbe med om sommeren. Du skjønner nå i kveld satte jeg igang med et par nye votter. Og gjett hvilke farger jeg har valgt meg? Jo: turkis, oransje, rosa og gult på hvit bunn. Er det telepati inne i bildet her, monn tro?

   Slett
  2. He he, det var pussig! Det med fargene kom jeg plutselig på på slutten av kommentaren, så ikke umulig at det var litt telepati inne i bildet her nei ... ;)

   Slett