torsdag 3. mars 2016

Liten blåfugl og Harepus - to nye barnegensere

Jeg ble så glad i fuglene på vottene Fuglesang at jeg ikke kunne få dem ut av hodet.
Jeg laget like godt en barnegenser.
Jeg har kalt den Liten blåfugl.
Forrige uke var det vår ...
Genseren strikkes rundt, nedenfra og opp med raglanfelling. Genseren er lik foran og bak og det kan være lurt når småttisene skal kle seg selv og dessuten blir genseren mere jevnt slitt når det ikke er noe bestemt foran og bak. Oppskriften kommer i størrelsene 1 1/2, 3, 5 og 7 år. Mer informasjon om oppskriften finner du her (ravelry-lenke).

Når jeg strikker på en ting blir jeg som regel aldri fort nok ferdig ... fordi jeg må jo legge opp til neste prosjekt. Neste prosjekt denne gangen var bl.a. enda en barnegenser - en Harepus.
Her har jeg hentet inspirasjon fra en gammel bok som omhandler strikketradisjon på Shetland. Det er en av mine mest dyrbare bøker. Jeg fikk den og noen andre av ingen andre enn den svenske tekstilformgiveren Britt-Marie Christoffersson. Hun overnattet hos meg i forbindelse med et kurs hun holdt i Bærum for noen år siden. Det var skikkelig stas å ha henne som gjest. Hun er en hyggelig og spennende dame.
Oppskriften til genseren Harepus kommer i størrelsene 2, 4, 6 og 8 år. Mer informasjon om oppskriften finner du her (ravelry-lenke).

Det fine med disse to genserene er at her kan du finne på mange forskjellige fargekombinasjoner. Det det går ikke med mye av hver farge heller, så kanskje du har noe i restegarnskurven som kan passe? Det er samme strikkefasthet på dem: 24 m og 32 omg på 10x10 cm og jeg har brukt pinner 3 og 3,5 mm (2,5 på halskanten).

Nå har jeg i grunnen bare lyst å lage flere barnegensere ... men jeg har litt annet jeg skal gjøre også ;-)

8 kommentarer:

 1. Så søte, Wenche. Lurer på om jeg kan finne noen småttiser å strikke til.

  SvarSlett
 2. To utrolig flotte gensere. Nydelig design som på alt du lager. Skulle bare hatt noen å strikke til. Men først ut er jo kofta mi!

  SvarSlett
 3. Nydelige gensere, begge to! Og jeg har noen å strikke til :) :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er kjekt å ha noen som kan passe inn i dem =)

   Slett
 4. Så vakre! Jeg elsker fulgemønster på plagg, det er så vakkert!

  SvarSlett
 5. Kjempefine gensere! Men jeg har også noe annet som kommer før i køen, dessuten litt mangel på barn å strikke til, siste nytt er at tantebarna ikke vil ha ullgensere...

  SvarSlett