fredag 10. oktober 2008

Ufrivillige friviller

Når sommeren er over kan man sprite opp tilværelsen litt med sommerminner. Disse vottene er strikket etter mønster N:o 95, Kotka i den finske boken "Sata Kansanomaista Kuviokudinmallia" av Eeva Haavisto. Strikkingen 'buttet' litt på slutten. Det var nok fordi jeg hadde strikket den første votten for lang og måtte rekke den opp for å strikke tuppen på nytt. Derfor vil jeg påstå at de virket litt 'ufrivillige'. Omsider når de nå er ferdige er jeg veldig fornøyd :o) Jeg kommer å bruke dem helt frivillig!

3 kommentarer:

 1. Jeg har fått så sansen for votter i garn som er flerfarget, dette var et godt eksemplar. Hvilket garn har du brukt?
  Har du også lagt merke til det på andre votter også (for eksempel sommerfugl-vottene dine?) at de finske vottene blir veldig lange?

  SvarSlett
 2. Pinneguri; Jeg har brukt sockegarnet Silja. Det blå er noe jeg kjøpte for mange år siden på Kunst og Håndverkmessen. Det var en "småskala-produsent" fra Vestlandet som hadde farget det selv. Jeg angrer litt på at jeg brukte det til votter nå, fordi jeg merker så godt at det ikke er 100% ull. Men nå er det gjort og jeg må jo få brukt opp alt garnet jeg har liggende ;o)
  Men som du sier det er fint med flerfarget garn i votter - sokker også. Jeg liker spesielt når man bruker flerfarget som bakgrunnsfarge. Jeg har funnet ut at dersom fargeskiftningene er "høyfrekvente" er det sikrest å bruke som bakgrunn med ensfarget mønster. Ellers, hvis det er lange farge-rapporter kan man godt kombinere. Det finnes flere gode eksempler på, som er strikket i både Noro og Kauni.
  Og ja, de finske vottene blir laaange! Jeg tror egentlig at deres diagrammer er tenkt å være mer retningsgivende, enn et fast mønster.

  SvarSlett