torsdag 18. juni 2009

Sommerklut

Den gode følelsen jeg får når jeg vasker meg med håndstrikkede kluter klarer jeg rett og slett ikke å beskrive. Det samme gjelder nok for døtrene mine fordi hver gang jeg skal finne frem favorittklutene mine er de allerede tatt i bruk! Håper jeg får ha denne blomsterkluten for meg selv ;o)
Jeg har brukt garnet Tuva som er 50% bomull og 50% akryl. Jeg er litt usikker på om jeg egentlig liker det. Syntetiske fibre og meg er ikke alltid en like vellykket kombinasjon. Men jeg har lest og hørt fra andre at garnet egner seg godt til kluter, spesielt fordi de tørker raskere enn ren bomull.
Mønstret er et gratismønster fraKris Patay's blog, KrisKnits, du finner det her. Hvis du er i "klutehjørnet", burde du ta en titt på hennes nye sommerkluter i litt mindre format, de er så koselige. Hennes vårkluter: Spring Cloths er om mulig enda finere. Jeg digger den dama' ... hun har virkelig sans for kluter! Jeg tror jeg må strikke vårklutene med en gang! Det er jo liksom ikke helt sommer ennå, så sommerklutene kan vente.

Mønster: Springing Up Flowers av Kris Patay

Garn: Tuva (50% bomull/50% akryl), 30 g

Pinner: 3 mm (men jeg strikker litt fast)

4 kommentarer:

 1. tror kanskje jeg må ta meg en tur til Europris en vakker dag ..

  SvarSlett
 2. mønster er kjøpt på vårkluter .. kan jeg finne på mer nå tro så jeg slipper å beise ..

  SvarSlett
 3. Anne - Bare så du vet...jeg tror "vårklutene" blir for små hvis du bruker Tuva. Jeg har brukt Paris til de små klutene. Et nøste holder akkurat til 2 stk. Da kan du strikke et sett til deg og et datteren.

  SvarSlett
 4. Nå har jeg surret noe voldsomt .. men det blir nok med noen nøster på ferie .. sikkert altfor mange prosjekter i år også, kan jo ikke risikere å gå tom ;-))

  SvarSlett