lørdag 20. mars 2010

Gammeldagse grytekluter

Ved juletider var vi på besøk hos min svigerinne. Da jeg skulle hjelpe henne med noe på kjøkkenet fant jeg plutselig et par gamle grytekluter i skuffen hennes. Det var en gammel tante som hadde heklet dem i sin tid. Siden jeg var i gryteklut-hjørnet da (er vel egentlig det fortsatt...), ba jeg om å få låne en av dem hjem for å kopiere. Og slik ble de. Ganske sjarmerende faktisk ;o) De er heklet i Gjestal Bommul Sport med heklenål 3,5 mm, så de er tykke og gode.
Jeg har laget en skisse på hvordan jeg heklet dem. Jeg er så fasinert av japanenes måte å tegne heklediagrammer på. Derfor prøvde jeg også å lage et slikt heklediagram. Det ble litt vindskjevt for å si det mildt. Det tåler ikke dagens lys og krever en god del justeringer for å vises frem. Men hvis jeg får det til bedre skal jeg legge ut mønsteret her etterhvert.

Lagt til 17. mars 2011:
Hvis du tør prøve min litt "kladdete" beskrivelse, finner du den her. Det er ikke sikkert den er lett å forstå...se nøye på bildet av gryteklutene, så kanskje det blir lettere :) Lykke til!

5 kommentarer:

 1. Vackra grytlappar.
  Kul att få kika in här hos dig! Ha en bra vecka!

  SvarSlett
 2. Åh, de var helt nydelige. Håper du får orden på det diagrammet, for sånne har jeg lyst til å prøve å lage. :) Veldig mye annet fint her også, veldig inspirerende.

  SvarSlett
 3. Nydelige grytekluter! Håper du legger ut mønsteret for disse har jeg også lyst å hekle :)
  Har dilla sjøl på kluter :))

  SvarSlett
 4. Nunna: Nå har jeg laget en skisse/beskrivelse som er litt bedre en den første jeg laget. Jeg kan ikke love at den er lett å forstå, men hvis du har heklet litt før, klarer du det nok fint :)

  Klikk på linken for å laste ned "mønsteret":
  Et slags mønster på grytekluter

  SvarSlett
 5. hei..kjempeflott av deg å lage en skisse/mønster av g-klutene dine :) jada jeg har heklet endel så det skulle gå bra..tusen takk ! og takk for hilsen i bloggen min :)ha en fin kveld :)

  SvarSlett