tirsdag 6. april 2010

"Brudekiste"

Siden den eldste datteren fløy ut av redet for ca 2 år siden er det bare den yngste datteren som bor hjemme. Hun flytter nok på seg hun også, før eller siden. Men inntill videre er hun fornøyd med å samle på saker og ting hun kan få bruk for den dagen det blir aktuelt. Det er moro å kunne bidra med noen praktiske småting syns jeg. Men jeg håper hun ikke oppfatter det som en oppfordring til å flytte, fordi det blir nok litt stille den dagen hun også flytter, så det kan vente...

Jeg har heklet et par grytekluter og strikket noen oppvaskkluter som matcher hennes Rosti redskaper og boller. Gryteklutene er inspirert av alle flotte grytekluter som Annepålandet har laget.

Oppvaskklutene er strikket etter tips fra en venninne. De er superenkle og best av alt; de er like på begge sider. Har du lyst å prøve kan du gjøre følgende:

Bruk f.eks. Sandnes Mandarin Petit og pinne 2,5 - 3 mm.

Legg opp et antall masker som er delelig med 4 + 1 maske. for eksempel 61 dvs.  (4x15) + 1 = 61. Alle omganger strikkes slik: *3 r, 1 vr* gjenta *-* omgangen ut til det gjenstår 1 maske som strikkes rett. Snu og gjenta denne omgangen til kluten er passe lang. Fell av litt løst. Fest trådene

2 kommentarer:

  1. Oj, grytekluter i pastell, det har jeg ikke tenkt på. Det var fint! Og jeg har akkurat samme Rösti-sleiver. Hmmm...

    SvarSlett
  2. Så utrolig deilige farger. Skikkelig friskt og så morsomt det er å få med seg når man skal starte for seg selv .. Du må vel til pers med noen håndklær også da vel .. skal det liksom bli komplett, men det går jo fort .. en skikkelig kveldsøkt så er det i boks ..

    SvarSlett