fredag 28. mai 2010

Syskole

Datteren min fikk en symaskin i bursdagsgave og som følge driver vi for tiden syskole her i huset. Vi har "parallellsøm". Det vil si at vi syr det samme omtrent samtidig, så hvis det er noe som er litt vanskelig og forstå viser jeg først på mitt sømarbeid hvordan det skal løses. Det er så lurt fordi ellers, hvis man bare har et plagg å sy på, er det så fort gjort at jeg tar over og viser på hennes hvordan det skal gjøres og da er det plutselig allerede gjort. Med "parallellsøm" må hun gjøre det selv på ;o)

Kjolen/tunikaen på bildene er mitt sluttresultat. Hennes kjole er ikke helt ferdig ennå. Hun måtte på jobb og skal sannsynligvis bli ferdig med sin i ettermiddag. Jeg kan allerede nå fortelle at den blir meget fin. Og den er sydd i et superlekkert stoff. Mønsteret vi har bruk er et Amy Butler mønster. Mitt stoff er kjøpt på Stoff og Stil.

I mønsteret står at man skal sy i glidelås og hekte bak. Men det hopper vi glatt over, fordi denne modellen er bare å trekke over hodet. Når man syr selv er det alltid litt OK å kunne spare inn litt på kostnadene. Glidelåsene får vi helt sikkert bruk for en annen gang. Men det beste av allt er at det er så hyggelig å sy sammen :o)

5 kommentarer:

 1. Meget pedagosisk - og koselig! Kjolen ble jo kjempefin!

  SvarSlett
 2. Regner med å se dere begge to ganske snart, i deres nye prakt - samtidig ;-))

  Så gøy at dere ble nesten ferdig selvom dere fikk litt forstyrrende besøk.

  SvarSlett
 3. Oi, den så jo kjempefin ut. Skal ta en nærmere titt på det mønsteret. Fint stoff også.

  SvarSlett
 4. Hei! Snublet over bloggen din i jakten på kjolemønster. Nydelig kjole! Hvor kan jeg kjøpe dette mønsteret? Og er den veldig vanskelig å sy? Er helt nybegynner skjønner du:) Hilsen Ingunn.

  SvarSlett
 5. Ingunn: Hyggelig at du liker kjolen :) Jeg synes ikke den var vanskelig å sy. Det var godt forklart med fine tegninger. Men mønsteret er på engelsk, så det er en fordel om du kan "sy-engelsk". Jeg har kjøpt mønsteret her.

  SvarSlett