mandag 22. november 2010

Juleforberedelser

Jeg vil også strikke julekuler! Jeg har skaffet meg boken. For å være ærlig hadde jeg kasnkje ikke trengt den, men jeg gikk og så på den flere ganger i bokhandelen. Til slutt fant jeg ut at jeg faktisk ville ha den og kjøpte den. Men det spørs hvor mange julekuler det blir nå før jul. Det er morsomt å strikke dem, men det er andre ting i strikkekurven som har prioritet nå. Jeg har tenkt å lage noen få nå, og så ser jeg for meg at dette kan bli en fin romjulsaktivitet.

Jeg har valgt å ha tvinnede snorer i stedet for heklede, som er beskrevet i boken. Grunnen til det er at jeg virkelig digger mine små "reperbane-duppeditter" og bruker dem for alt de er verdt.  Det er den lille "tre-greia" du ser nederst til høyre i bildet. Jeg har tre utgaver av den: en for 2 tråder, en for 3 tråder og en for 4 tråder. Jeg trenger aldri mer kjøpe noen form for snorer (tror jeg i hvertfall...)! Det er superenkelt å bruke dem. Det er bare å finne frem x antall tråder av lik lengde. Først lager man en knute med alle trådene i den ene enden og så klyper man fast de andre endene i hver sin klype, så hekter du den knyttede enden i f.eks. et dørhåndtak tar noen skritt ut i rommet, så langt du kommer uten at tråndene ryker ;) og snurrer i vei. Sim sala bim...nå har du en dekorativ og sterk snor.

Den med 2 klyper har jeg kjøpt hos museumshåndverkerneNorsk Folkemuseum. De to andre har jeg bestilt hos Paradise Fibers.

For øvrig har jeg hatt en liten blogg-sperre en tid nå. Noen ganger virker det rett og slett helt uoverkommelig å sette seg ned for å lage et bloginnlegg. Det er litt rart, for jeg dumper jo ned foran mac'n rett som det er. Heldigvis har jeg ikke strikkesperre. Det hadde vært mye verre ;)

4 kommentarer:

 1. Jeg vil også! Lett å bli hekta her kan jeg tenke meg. Liker godt den tvinnede hempa di.

  SvarSlett
 2. Mona: Ja, det er nok fare for å bli avhengig av å strikke disse. Det er så spennende å se hvordan de blir. Jeg tenker også at der er morsomt å tegne egne mønstre.

  SvarSlett
 3. Morsom duppeditt! Sånn ønsker jeg meg til jul:-)
  Jeg heklet snorer til julekulene mine, med luftmasker, men i to farger, dvs annenhver farge, det ble en litt kraftigere snor enn bare luftmasker, som kan se litt stusselig ut på de forseggjorte kulene.
  God førjulstid, med eller uten blogging og julekuler!

  SvarSlett
 4. Jeg tenkte akkurat som deg, at boka ville jeg ha, for det er jo en trivelig bok å bla i. Jeg har bare strikket én kule, mer rekker jeg nok ikke nå før jul. Men julekuler kan man jo strikke året rundt (det gjelder bare å komme på det...). Jeg byttet også uten hempen, syns originalen var litt stusselig.

  "Snurremaskinene" dine liker jeg! Sånne tror jeg nesten at jeg MÅ ha, jeg også. Det tar så lang tid å håndtvinne snorer.
  Ha en finfin uke!

  SvarSlett