søndag 20. mars 2011

Restegarn og matematikk

Som jeg nevnte i forrige innlegg skal jeg i følge min plan ikke ha noen blomster/sekskanter i teppet som er like. Jeg har tenkt hekle 11x9 sekskanter, altså 99 sekskanter. Jeg har minst 20 forskjellige farger her i kurven med restegarner her ved siden av meg. Blomstene i sekskantene består av 3 farger hver, så kombinasjonsmulighetene er mange!

Med 20 forskjellige farger, som skal settes sammen i kombinasjoner med 3 farger, er det 6840 kombinasjoner faktisk! Ikke småtterier skal jeg si deg....så det skal godt gjøres å ikke klare av å få 99 forskjellige.

1*2*3...*20 / ((1*2*3)*(1*2*3...17)) = 6840

Kombinatorikk (kombinasjoner uten repetisjon) er tingen hvis du lurer på hvor mange kombinasjonsmuligheter du har når du skal bruke restegarn og hekle tepper ;)

5 kommentarer:

 1. Så fint teppe du har begynt på! Imponerende tempo du hekler i, jeg har en tendens til å være veldig ivrig i perioder på sånne tepper, så blir det lagt bort i lange perioder innimellom. Så det kan ofte gå år fra start til finish.

  Gleder meg til å se teppet ditt ferdig :-)

  SvarSlett
 2. Det borde hålla till många olika tepper. Fint blir det :)

  SvarSlett
 3. Godt du ikke har bestemt deg for at du MÅ ha en av hver mulige lapp:)!!!
  ingridm

  SvarSlett
 4. Så fint at du kan sånt, så slipper jeg å tenke :-) Nå kan jeg bare huske på hvem jeg skal spørre, ikke en haug med tall :-)

  SvarSlett