søndag 3. april 2011

Flere hull og nytt opplegg

Jeg er ferdig med forsøks-sokkene mine ("hullete idé").
Jeg er ganske fornøyd. Men jeg ar lyst å prøve mønsteret med et annet garn også. Jeg har en liten misstanke at garnet jag har brukt (PT5 Sport) ikke yter mønsteret rettferdighet. Dessuten angrer jeg at jeg brukte short-row heel (hæl med forkortede rekker) i kombinasjon med vrangbord helt ned mot hælen. Den kombinasjonen gjør at hælen virker veldig kort (lav), men den sitter for så vidt godt på foten så det er mest utseendet som forstyrrer.


Nå har jeg lagt opp til et nytt par med et svenskt garn: Järbo Mellanraggi (260 m/100 g). Det er første gang jeg prøver det garnet. Jeg har en god følelse helt fra starten av... Optimisten lenge leve!

Noe annet jeg også prøver for første gang er en, for meg ny, variant av opplegg  Channel Island Cast-On. Det blir så fiiiint og så utrolig bra! Vrangborden får skikkeligg "sprett" eller "spjonk" som jeg kaller det for. Hvis du ikke har prøvd det før, må jeg få lov til å insistere på at du også prøver det.

Lagt til 15/4/2011: Her er en video som viser fremgangsmåten for Channel Island Cast-On.

3 kommentarer:

 1. Fine ble de ... og opplegget så veldig bra ut .. kommer tilbake til den .. er nå ferdig med malingen. Siste strøk ligger til tørk nå .. :-)

  SvarSlett
 2. Følger spændt med her :-)

  SvarSlett
 3. Så fine... :O)
  Skulle ønske jeg var flinkere til å strikke sokker... :O)

  SvarSlett