tirsdag 3. januar 2012

Nytt år - nytt prosjekt

Nå kan jeg ikke stå imot lengre! Jeg har gjort ferdig noen småting i løpet av jul-& nyttårshelgen, men det er fortsatt mange uferdige prosjekter rundt omkring her hos meg. Men det får så være tenker jeg. Det har seg nemlig slik at jeg sjeldent strikker til mannen min, Lilla Gubben, til tross for at jeg strikker så pass mye som jeg gjør. Nå er det hans tur å få noe hjemmestrikket.
Jeg har funnet en gammel oppskrift som var publisert i Hjemmet (01/1991). I det nummeret var det flere fine jakker og gensere faktisk, og de er så "ikke-90-talls-preget" at jeg tenker å strikke genseren uten å gjøre noen forandringer. Jeg kjøpte inn 3-tråds ullgarn hos Hillesvåg Ullvarefabrikk før jul. Alt er forberedt. Nå har jeg lagt opp og begynt på vrangborden. Jeg tror at dette skal gå ganske radig fordi det er i grunnen ikke så mange omganger med mønsterstrikk. Det er mest glattstrikk (ensfarget), noe som bidrar til at genseren heller ikke blir så tykk og da mer anvendelig for oss som bor i sentrale strøk på Østlandet.

Slik er det meningen at resultatet skal bli:
Jeg misstenker at Lilla Gubben frykter sterkt at han må bruke hatt nå. Men jeg skal ikke være vanskelig akkurat på det området ;) Men visst er genseren fin?

6 kommentarer:

 1. Lilla gubben kommer att bli fin!Hoppas att han ska ha hatt för det tycker jag . Det blir mer komplett då :D

  Gott Nytt på dig oxå

  /Ylva

  SvarSlett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 3. Det bliver en meget smuk trøje

  SvarSlett
 4. Takk for hyggelig kommentar i bloggen. Genseren kommer til å bli flott, dette burde vel jeg også tenkt på; å strikke til mannen! Det er en stund siden jeg var innom og nå så jeg flotte mønster du har laget og et par votter er innkjøpt. Da er det bare garn som mangler!

  SvarSlett
 5. Hei! Kom helt tilfeldig over denne genseren når jeg googlet etter noe helt annet. Jeg har lett lenge etter en genser å strikke til Mannen men har ikke funnet noe jeg syntes passet ham, men denne var knallfin :D Kan du være så snill å skrive hvem som har utarbeidet mønsteret sånn at jeg kan prøve å få tak i det. Kjempe fin blogg foresten :D


  med vennlig hilsen
  Grete M.
  maasoy@gmail.com

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, visst er den fin. Jeg har sendt deg en e-post med litt info.

   Slett