onsdag 21. mars 2012

Fjonge pulsvarmere

Pulsvarmere er perfekt nå på våren. Passe varme og passe "kalde".
Så nå når jeg er inne i høysesongen for dem må jeg jo ha noen nye... første par ut er disse.
De er heklet av Drops Baby Merino med heklenål 3mm. Det er et helt supert garn til pulsvarmere fordi garnet har en veldig god spenst. En annen fordel er at når man hekler med denne type garn vises mønstret tydlig.
Hvis man bruker alpakka blir de også superdeilige, men strukturen på mønsteret vises ikke så godt og de blir ikke så elastiske, rett og slett litt stumme.
Her følger en kort forklaring på hvordan men kan lage noe lignende: Finn ut hvilket bunnmønster du vil ha på pulsvarmerne. Her er det brukt et ganske enkelt skjellmønster. Men her kan man velge nesten hva som helst, også bare fastmasker, staver e.l  Begynn med passe mengde luftmasker, det skal passe rundt hånden/håndleddet, pass på å legge opp litt løst. Jeg la opp 45 lm (det må gå opp med maskeantallet i det bunnmønsteret du har tenkt bruke). Sett sammen til en ring med en kjedemaske. Hekle 1 omgang med fastmasker. Deretter hekler du bunnmønsteret til det er dags for et tommelhull. Lag ett passe stort hull til tommelen. Så hekler du videre litt til... Og helt øverst er de pyntet med en dekorativ kant av popcorn. Picoter er også fint ;)

4 kommentarer: