onsdag 17. april 2013

Nytt på pinnene

Nå er jeg på nytt i gang med et nytt strikketøy. Ahhh...det er så gøy å begynne på noe nytt :)
Jeg skal strikke en kortermet vintageinspirert cardigan. Eller sagt med andre ord på godt norsk: en litt gammeldags kortermet strikkejakke. Lommene har fôr i en avvikende farge som jeg skal la gå igen i knapper og en liten kant på ermene. Det er noe jag har sett på flere av Kim Hargreaves design og det er så fint synes jeg.
Jeg strikker etter eget hode med god hjelp av papir, blyant, kalkulator og ikke minst viskelær.
Det er ikke lett å være strukturert og skrive fine notater når inspirasjonen tar overhånd. Men disse er tross alt bedre enn ingen notater i det hele tatt.

Dette skal være et sommerplagg så jeg strikker i bomull. Jeg vil ha det litt fast så jeg bruker strikepinner 2,5 og 3,0 mm. Etter det rillestrikkede hoftepartiet strikker jeg et fint strukturmønster som blir som små rundinger. Jeg skal vise et bilde eller to av det når jeg er kommer litt lengre på bolen.
Og så har jeg har skaffet noen nye strikkebøker til samlingen også. Dette er en av dem. Det er mange fine modeller i denne boken. Det vil si hvis en liker denne typen jakker og topper da. Toppen på omslaget er en slik må-ha-og-skal-strikke-modell.

3 kommentarer:

 1. Det ser lovende ut, Wenche...

  SvarSlett
 2. Å, så spennende.
  Den boka ser også spennende ut. Fin den toppen på omslaget, iallefall.
  Jeg tør ikke begynne på noe nytt, siden jeg skal arrangere konfirmasjon her hjemme om 2 uker, så jeg hekler videre på pleddet mitt/sønnens. Jeg skal jo bake, vaske og arrangere.....det kommer fort i annen rekke, om jeg starter på et nytt prosjekt.

  SvarSlett
 3. Dette ser spennende ut. Må legge meg med som følger så jeg får med meg fortsettelsen.
  Klemz

  SvarSlett