fredag 12. juli 2013

Søte men sunne boller?

Søte men sunne? Tja kanskje det. Jeg har laget noen boller som kanskje ikke er av det aller mest usunne laget. Dvs. jeg har puttet litt havregryn i deigen for å få litt tyggemotstand og for at de kanskje blir litt sunnere enn vanlige boller. Jeg har bakt dem litt på en slump men har du lyst å prøve noe lignende er følgende oppskrift omtrent det jeg har brukt.

Wenches litt sunne boller med havregryn ca (24 stk.)
900 g- 1 kg hvetemel
150 g store havregryn
25-50 g gjær (har du god tid er det mer enn nok med 25 g)
2-2,5 dl sukker
1 ts salt
2 ts kardemomme
2 egg
150 g smeltet smør eller margarin
5 dl melk

Lag deigen som en vanlig hvetedeig. Den kan gjerne være litt løsere enn en vanlig bolledeig fordi havregrynene vil svelle og trekke til seg litt av væsken. La den heve til dobbel størrelse på en lun plass.
Bak ut 24 boller. La dem etterheve på en lun plass.
Stek bollene i 220 gr ca 10-12 min eller til de har en fin og lett gylden farge.
Bollene blir ekstra gode med litt melisglasur på ;)
Ha en fin helg med eller uten boller.

5 kommentarer:

  1. De så gode ut, lurt å putte litt havregryn i deigen :) Så får det bare være at de er litt søte, vi står i det :)
    Skal prøve oppskriften en dag.
    Sommerhilsen fra Anette

    SvarSlett
  2. Mmmmm de hørtes gode ut,og faktisk litt sunne også.
    Klemz

    SvarSlett
  3. Mmmmm...disse er sikkert gode. Havregryn gir litt nøttesmak også.
    Jeg lager ofte havregrynsvafler, som er kjempegodt.
    God helg.

    SvarSlett
  4. Hmmm, sikkert gode. Boller bør uansett spises med god samvittighet. :)

    SvarSlett
  5. Litt sunne, det kan vi like! Jeg elsker gjærbakst. Sjelden jeg baker noe nå som englebarna har forlatt redet, men disse skal jeg prøve.
    Fortsatt god sommer!

    SvarSlett