fredag 16. august 2013

Sokker som vekker minner

For noen år siden var jeg og maken en langhelg i Tallinn i Estland. Det var en veldig hyggelig tur men det var surt og kaldt husker jeg. Dermed ble det veldig naturlig å fokusere på ull...da også....hihi....

Jeg har flere ganger tidligere strikket sokker som jeg ble inspirert til etter den turen. Nå har jeg funnet frem noen flere minner fra hukommelsen og strikket meg noen flere par sokker. Jeg holder på med å utarbeide mønster til dem. Det er egentlig så å si ferdig men det må testes for å se om det er noenlunde forståelig. Og så gjenstår å ta bilder. Men først må sokkene vaskes og blokkes.
Det er de hvite og grå sokkene som er strikket etter dette nye mønsteret.
De blå sokkene er strikket etter denne oppskriften (nr 106-32) fra Drops. Jeg har strikket hælen litt annerledes fordi jeg synes ofte Drops hæler er litt korte/små for mine føtter. Men ellers er sokkemønsteret riktig så bra. Fine sokker blir det også.

Garnet jeg har brukt i de blå sokkene er fra SuperBrugsen i Danmark. Jeg kjøpte det i fjor da vi var på Bornholm. Jeg elsker den fine melerte blåfargen. Hvorfor kan man ikke finne lignende farge her blant våre sokkegarner? Jeg vurderer faktisk å ta en tur til Danmark igjen snart, bare for å kjøpe mer av det garnet.

Og plutselig var det helg igjen gitt....det fortoner seg som et mysterium for meg dette med tiden og hvor fort den løper avgårde. Det gjelder å henge med i svingene så man ikke går glipp av verdifull tid ;)

Ha en fin helg.

4 kommentarer:

 1. Fine sokker !!!

  De blå melerte ligner veldig på et sokkegarn jeg liker. On line 6 trådet. Kanskje din farge er en tanke lysere... Men ikke mye.

  SvarSlett
 2. Hej. Jeg kan godt købe til dig :-)
  Ninatroelsen@gmail.com

  SvarSlett
  Svar
  1. Så snilt av deg, Nina 😃
   Jeg sender deg en mail med adressen min 🌻

   Slett