mandag 2. september 2013

Kortermet

Denne har vært «nesten ferdig» lenge. Nå er den helt ferdig. Den er til og med tatt i bruk.
Genseren, It Cannot Fail To Please, er strikket etter en oppskrift i boken A Stitch in Time, Vintage Knitting & Crochet Patterns 1920-1949; Vol 1 av Susan Crawford. Den var ikke så aller verst å strikke heller faktisk. Det eneste er at det ikke er diagrammer i boken. For meg som er vant å strikke hullmønster etter diagrammer tar det lengre tid å komme inn i mønsteret. Men som du kanskje skjønner siden jeg faktisk har kommet i mål med denne - gikk det seg til etterhvert ;) Jeg har vært i kontakt med forfatteren av boken og hun sa at det vil komme en oppdatert versjon av boken om ikke så lenge og i den skulle det være diagrammer også.
Jeg har brukt pinner nr 2,25 til vrangbordene og 3,25 mm til resten. Garnet jeg har brukt er Hifa Sol fra Hillesvåg Ullvarefabrikk, et tynt superwash kamgarn. Det ble superwash denne gangen pga av fargen (mørk cyklamen). Som regel velger jeg ikke superwash hvis jeg kan velge vanlig ull fordi jeg av en eller annen grunn foretrekker vanlig "gammeldags" ull.
Jeg tror jeg kommer til å bli glad i denne her. Den er varm, men ikke for varm. Den er lett å både «pynte opp» og «pynte ned». Fargen er kjempeflott.

Ha en fin uke!

5 kommentarer:

 1. Mønsteret er masse arbeid - jeg brukte en gang for kanten
  for barnkjole. Ja kjempeflott din ny genser og herlige høstfarge. Ha en riktig fin uke fortsatt.
  Hilsen kommer fra Viola til deg.

  SvarSlett
 2. Den var alldeles nydelig, Wenche! Mye arbeid der og for en skjønn farge! Ha en fortsatt fin uke hos deg!

  SvarSlett
 3. For en nydelig genser. Fargen var også skjønn. Blir nok deilig å ha på fremover i høst, med en lett jakke over. Får vi se den på?

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi får se om jeg får gubben til å ta et bilde av meg med den på ;)

   Slett