tirsdag 24. september 2013

Nervepirrende sluttspurt på eskimogenseren

Snakk om nervepirrende avslutning på dette strikkeprosjektet!
Som seg hør og bør ga jeg genseren en lett vask etter at alle, ganske mange faktisk, tråder ble festet i går. Jeg skylte den opp for hånd med Milo og så fikk den en liten runde i sentrifugen. Sjokket var stort da jeg tok den ut av maskinen. Genseren hadde blitt minst 10-15 cm lengre og bredere og den var veldig slarkete!
Jeg tenkte: Var det ikke det jeg tenkte! Jeg var nemlig litt skeptisk til garnet da jeg strikket genseren. Jeg syntes garnet Sandnes Alpakka/Ull var litt tynt og lite elastisk for å strikkes med 5 mm. Det så litt glissent ut til tross for at jeg strikket litt fastere enn det som er oppgitt i mønsteret. 
Ahhh! Grrr! Og du store alpakka så irriterende!!! Plutselig hadde jeg en genser som passet bedre til Gemalen på 190 cm :(
Jeg skyndte meg å lese vaskeanvisningen på banderolen. De sto at det skulle vaskes i 30 gr. med ullprogram. Jeg kastet genseren i vaskemaskin for å gjøre det helt i følge anvisningen. Etter vasken så den om enn ikke fullt så stor fortsatt veldig stor ut. Alt for stor. Hmpfr....jeg la molefunkent GIGAgenseren til tørk og forberedte meg på å formulere en klagemail til Sandnes Garn i dag. Men for å være på den sikre siden måtte den først bli helt tørr, noe som jaggu tok sin tid. Det gjelder jo å ha sitt på det tørre om man skal klage på noe ;)
Jeg fløy rundt med målebånd og målte i alle retninger på genseren mens den lå til tørk....
...jeg snudde genseren for at den skulle tørke fortere....
...jeg vrengte genseren for at den skulle tørke fortere....
...jeg smurte meg med tålmodighet fordi den ikke tørket fortere....
Omsider, ut på sene ettermiddagen i dag, vil jeg påstå at den var tørr. Og gjett hva? Den er helt SuperDuper! Den har funnet tilbake til seg selv – ja faktisk fant den til og med et bedre seg selv – fyldigere enn før vask og helt i følge de opprinnelige målene. Phjuuuu – da var alt i den skjønneste orden likevel. Hvem skulle trodd det i går kveld? Gemalen var kanskje litt redd der en stund, for at han måtte overta genseren, jeg tror nemlig han synes den er litt i lyseste laget for ham ;)
Dette var altså den lykkelige slutten på historien om Eskimogenseren min som er strikket med Sandnes Alpakka/Ull på pinner 5 mm. Oppskriften er hentet i Sandnesheftet Tema 35 Norske Ikoner. Det er et fint hefte med mange fine tidløse jakker og gensere som passer både til damer, menn, store gutter og jenter :)

11 kommentarer:

 1. Nydelig genser! Når enden er god, er allting godt!

  SvarSlett
 2. Nydelig genser! Godt den trakk seg sammen igjen!

  SvarSlett
 3. Så fin den ble til slutt...mye unødvendig spenning det siste døgnet ;) Ny erfaring rikere:)) Long time, no see...håper alt gikk som planlagt i sommer. Klem Lise

  SvarSlett
 4. Det ble en fantastisk flott genser, når den fikk bestemt seg for hvilken störrelse den skulle ha...!

  SvarSlett
 5. Uffda, jeg ble engstelig på dine vegne når jeg leste innlegget, men godt var det med happy ending. Ser nydelig ut. : ) Jeg har begynt på en genser til meg selv, jeg har vel ikke strikket noe stort på 15 år, dette blir spennende. : )
  Klem Heidi : )

  SvarSlett
 6. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 7. Oh, litt for spennende, det her. Det er jo sånn som skjer når man vasker plagg i superwashgarn, det der... Det ble heldigvis veldig flott til slutt! Gratulerer med ny genser!

  SvarSlett
 8. Så bra at det ordnet seg til slutt.

  SvarSlett
 9. Denne genseren er så fin!
  Høres ut som noen nervepirrende timer for deg! Så flott at resultatet ble bra til slutt. Tror jeg må teste Alpakka/Ull jeg og :)

  Jeg blir veldig glad for besøk på min nye blogg :) www.kreativellanya.blogspot.com

  SvarSlett
 10. Genseren ble kjempefin! Godt det gikk bra til slutt! :-)

  SvarSlett
 11. alldeles nydelig genser ble dette, så flaks ! Happy Knitting1

  SvarSlett