tirsdag 29. april 2014

Vårslipp

Etter en lang vinter skal hestene mine endelig få komme ut i det fri, ut på beite. Det er tid for vårslipp.
Koften min er også snart klar for vårslipp (håper jeg i hvert fall). Jeg er godt i gang ... arbeidet er langt fremskredet ....
Koften har så kalte isatte ermer. Det synes jeg er pent, men jeg synes det er slitsomt å strikke flerfarget mønsterstrikk frem og tilbake. Jeg er heller ikke så glad i å sy dem i. Så siden jeg lager mønsteret selv kan jeg jo tilpasse mønsteret slik at jeg kan strikke i ermene samtidig som bolen. Det blir som man gjør når man strikker raglanfellinger, bare at man strikker inn de "isatte ermene" i stedet for og tilpasser fellingene deretter. Det er fiffige greier det, kan jeg fortelle ;)
Jeg har vært så ivrig med strikkepinnene at jeg jeg har stukket hull på pekefingeren. Det er nok mange med meg som har opplevd det og jeg kan love at det ikke er ikke noe godt. Plaster på fingeren synes jag lett kan bli litt klissete når man strikker. Min løsning på det hele ble at jeg har klippet av tuppen på tre fingre på en engangshanske som jeg har tredd på fingertuppen. Tredobbelt lag skal av tynn gummi skal nok forhindre at strikkepinnen gjør mer skade nå tenker jeg.

5 kommentarer:

 1. For ein spennande og flott gensar du strikkar. Håper vi får sjå den ferdig :)

  SvarSlett
 2. Å, for en nydelig kofte!! Blir spennende å se ferdig.

  Det der med hull i fingeren har jeg også opplevd. Og når hullet først er der, glir pinnen alltid inn der - og det er VONDT! Og det er nesten som hull i ørene - når det først er der, gror det aldri igjen. Det er vel det man kan kalle en yrkeskade?
  Tidligere sydde jeg en del lappeteknikk for hånd, og da fikk jeg hull i langfingeren. Så nå er jeg helt perforert, haha :-)

  Ha en riktig fin dag! Det var forresten flere som spurte etter deg på Projos strikketreff i helgen :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vi må nok være litt forsiktigere med fingrene våre. De er jo veldig viktige for slike som oss ;)
   Når det gjelder koften så skal jeg snart klippe den opp foran og strikke knappekanter. Jeg er spent selv på hvordan den blir - men jeg er som vanlig (over)optimist når det gjelder strikking ;)
   Jeg var på nippet til å melde meg på som dagsbesøkende på strikketreffet men det ble ikke slik. Jeg prøver å se om det passer neste gang.

   Slett
 3. Den kofta blir helt nydelig! Så koselig bloggpost :) De hestene dine stikker sikkert ikke av, så det er vel helt trygt å slippe dem.

  SvarSlett
 4. I like your knitting, interesting ...:-)

  SvarSlett