mandag 18. januar 2016

Grått x 4

Jeg har ikke blogget så mye av det jeg har strikket i det siste. Inspirasjonen til  å finne på nye strikkedesign har ikke vært helt på topp og da har jeg valgt å strikke noen ting etter andres oppskrifter for å få et lite hvileskjær.
Mye av det jeg har strikket i høst og vinter har vært grått. Jeg har plutselig fått litt dilla på grått. Jeg synes ikke grått er så "grått" egentlig. Jeg synes grått er veldig anvendelig, man kan bruke det til nesten alt. Og det finnes mange forskjellige grånyanser også. Her kommer noen av de grå tingene jeg har strikket.

Grått #1: Poncho
Denne strikket jeg i høst da jeg og mannen min var i Spania. Jeg hadde regnet med å få den ferdig i løpet av turen og ha den på meg på flyreisen hjem. Meningen var å frigjøre plass i håndbagasjen med strikkepinner var det hele 570 gram - det kan for eksempel bli plass til et par nye sko det! Jeg hadde ikke trodd at det skulle ta såpass lang tid å strikke den som det faktisk gjorde. Derfor ble det litt "spennende" de siste dagene. Den ble ferdig med en dags margin. Jeg regnet litt på det og fant ut at jeg nok brukte ca. 40 timer på denne pochoen. Da er det ikke rart at det ble litt hektisk på en to uker lang (eller kort, avhengig av hvordan man ser det) tur.
Jeg kjøpte garn til denne da jeg var på Strikkkinofestival i Fredrikstad i høst. Den ene garnbutikken som var der og solgte garn hadde flere forskjellige modeller med som man kunne prøve på. Jeg prøvde og fikk lyst på en, jeg ... Den er strikket etter en gratis oppskrift du finner på Stikkeogheklelises blogg.

Grått #2: Pickles Høstjakke
Yngste datteren var så heldig å få en Pickles Høsjakke av en venninne som ikke var helt fortrolig med den og ikke brukte den så mye. Jeg er ikke spesielt glad i å strikke tykke plagg med tykke pinner og tykt garn. Men den her tiltalte meg. Jeg og to venninner, som også tilfeldigvis hadde sett og hørt om den, ble enstemmig enige om at vi også trengte hver vår. Sagt og gjort. Her er min. Den ble grå, gitt!
Jeg har gjort en liten vri på forkantene. Dessuten endret jeg litt på fordelingen av maskene oppe i nakken og strikket de første omg i nakken med en mindre pinne, så den ikke ble så vid der.


Grått #3: Sjølingstadkofta til Torirot 
Jeg så Toris fine Sjølingstadkofte da vi var på strikkedager på Sjølingstad i høst. Og jeg "skrek" meg til å få teststrikke oppskriften. Det fikk jeg heldigvis lov til. Tori har skrevet mønsteret for flere farger, men fordi jeg ikke orket å ta stilling til hvilke farger jeg skulle velge i garnlagret mitt, og her skulle det velges fortere enn svint, ble det to farger på min kofte. Oppskriften er ikke utgitt ennå, men den som venter på noe godt ...  Den her er det vel verdt å vente på!
Jeg har strikket den med Norsk Pelsullgarn fra Hillesvåg ullvarefabrikk. Det er litt tykkere garn enn oppskriften er skrevet for så det var kanskje flaks at jeg klarte å strikke så pass fast at det funket likevel.

Grått #4: Yll o Tyll's Vilhelmina
I høst startet Yll o Tyll en samstrikk på facebook med deres populære strikkejakke Vilhelmina som fellesprosjekt. Jeg hev meg men og datt litt av lasset etter hvert. Men det har vært fin strikking å ty til for eksempel når jeg har hært i syklubb, på kafé etc. Nå tok jeg meg i nakken nå forleden dag og strikket den ferdig. Jeg strikket vridd vrangbord i stedet for rillestrikkede kanter, har en smalere panel med blondemønster på ryggen enn det som er i oppskriften og strikket forsykkene og rygen i et stykke (ikke hver for seg). Det er isydde ermer på den, noe jeg vet mange vegrer seg for. Selv synes jeg det er helt greit å sy dem i. Jeg mener bestemt at det er lettere å sy i ermer enn å sy på knappestolper pent. Men det er selvsagt forskjellig hva man synes om det. Det er en nett og fin jakke som jeg kommer til å bruke mye.

Nå er det kanskje nok om grått for i dag så jeg runder av her med å fortelle at nå er strikketøykurven så godt som tom og jeg seter i gang med nye ting. Jeg har noen nye idéer ;-) De blir ikke så mye grått fremover nå ...

8 kommentarer:

 1. Kjempefine plagg du har strikket !!!

  SvarSlett
 2. Grått er stilig! Likte spesielt godt den nederste jakken!
  Synes den kofta er lekker også!

  God mandagskveld fra Ingunn

  SvarSlett
 3. Du verden for en produksjon! Og grått kan brukes til alt, ja. Veldig anvendelig farge. Kjempefine plagg du har strikket, og man må ikke produsere bare sitt eget hele tiden.. Men jeg har vansker med å holde meg til et mønster selv.

  SvarSlett
 4. Prosuktiv er du i alle fall! Likte spesielt godt Toris kofte. Nydelig.
  Var på strikkekafe i dag og hadde på meg Vinterrose og dikk mye skryt!

  SvarSlett
 5. Her var det mye flott grått! Jeg liker veldig godt grå klær, men så synes jeg det er så skrekkelig kjedelig å strikke i grått. En gang skal jeg ta meg sammen og strikke noe ensfarget og grått!

  SvarSlett
 6. Oj saa masse fint. Graat er en dejlig og veldig anvendelig farge. Den poncho'en har jeg ogsaa hat tit paa. kofter foerst og saa poncho.

  SvarSlett
 7. Når jeg ser bildene dine kjenner jeg hvor glad jeg er i grått, nydelige plagg alle fire. Synes du strikket ponchoen raskt jeg, jeg hadde sikkert holdt på enda ;)

  SvarSlett
 8. Grått er flott! Så MYE du har strikket, og så FINT!
  Jeg strikket mye i grått før, men fikk "klager" på at jeg måtte bli litt mer glorete - så det har jeg blitt, hehe. Men grått er likevel favorittfargen min!

  SvarSlett