torsdag 26. november 2009

Lue og skjerf og litt attåt


I det siste er det mye arbeid som har foregått "i kulissene". Jeg strikker videre på min gule genser, men det er litt kjedelig, så det tar sin tid. Jeg har bare litt igjen på ermene, men jeg finner på nye ting hele tiden.

Jeg har fått meg vrangbordapparat til min strikkemaskin. Det er mye å sette seg inn i og det tar tid å prøve det ut. Det er utrolig hvilke muligheter men får når man har vrangbordapparat i tilegg. Men det koster omtrent like mye som strikkemaskinen gjør, så det skulle bare mangle. Men for den som allerede ikke vet det...det er ikke gjort på et blunk å lage noe på en strikkemaskin heller. Og det er mye monteringsarbeid. Men det er moro. Ikke det at det på noen måte kan erstatte håndstrikk. Det er jo det som virkelig er tingen for meg.

Så har jeg gått på kurs i karveskurd. Kort sagt; treskjæring av geometriske former. Det er kjempegøy! Jeg må ta meg i nakken for å ikke sitte med det hele tiden. Det tar også sin tid for en nybegynner som meg. Det blir litt treflis rundt omkring i huset, og jeg blir sår på venstre tommel som jeg bruker som "press- og styringsverktøy", og...og.... men det gjør ingenting fordi jeg koser meg så veldig! Jeg legger ut noen bilder etterhvert for å vise hva det har blitt til så langt. Jeg må bare gjøre ferdig en skjærefjel først, og lakkere noen gryteunderlegg.

Men for å vise noe som er ferdig; jeg har strikket en lue nå vever jeg et matchende skjerf på grindvev. Jeg har også blitt ferdig med et skjerf i grått og hvitt som er vevd på grindvev. Det blir veldig flotte skjerf dette, lette og fine. Jeg har brukt PT2 i det grå-hvite og Finullgarn i luen og tilhørende skjerf.

1 kommentar:

  1. Hej. Vad kul att se att du gör så fina saker med grindvev. Kolla gärna in vår nyligen lanserade STOORSTÅLKA grindvev.
    http://stoorstalka.com/weaving-loom/

    SvarSlett