tirsdag 26. april 2011

Flaks med garnmengden

Noen ganger har man flaks! Se så lite garn jeg sitter igjen med når jeg er ferdig med strikkejakken Audrey in Unst. Jeg visste jeg hadde litt knapt med garn, men at det var så knapt....var det godt jeg ikke visste på forhånd. I så fall hadde jeg brukt så mye energi på å bekymre meg for om det ville bli nok, at jeg kanskje hadde mistet piffen underveis. Det er energilekkasje, noe man må prøve å unngå ;)

Det som også var litt ekstra spennende med dette strikketøyet var at jeg hadde 5 nøster hver av to forskjellige innfarginger, kjøpt med mange års mellomrom. Fargeforskjellen er litt i overkant av hva som er greit, men jeg har lykkets å fordele det godt. Jeg regner med at det ikke vil være iøynefallende.

Fargeforskjell er en ting, men her er det faktisk forskjell på kvaliteten også. Garnet er Karisma fra Drops. De eldste nøstene virker mye mykere og blankere i kvaliteten enn det som er kjøpt inn i nyere tid. Det nyeste garnet er litt matt og loer litt.....det er kanskje ikke uten grunn at Drops Garnstudio kan holde så pass lave priser.... Tiden vil vise hvordan det holder seg i bruk. Nå ligger jakken til tørk, og jeg krysser fingrene for at ermene ble lange nok. Jeg vil helst ha lange ermer, ikke 3/4-lange som det er i mønsteret.

Jakken ble nydelig og selve strikkingen var utrolig grei. Ermene er strikket på ovenfra og ned. Ermepullen er formet med forkortede rekker, noe som er en fiffig måte å gjøre det på. Neste gang jeg bruker denne teknikken (fordi det skal jeg) skal jeg lage den øverste delen på ermepullen litt bredere. Så som den ble nå er den kanskje litt "spiss" øverst på ermet. Men når det er sagt så er det også det eneste jeg har å utsette på jakken :)

Bilder av den helt ferdige jakken kommer nå jeg har funnet knapper, og sydd dem i.
Ha en fin uke.

2 kommentarer:

  1. Håper du har fått samme garnkvalitet; Karisma var tidligere ren ull, nå er den relansert som superwash.

    Råflaks med mengden! Sånt kan være nervepirrende!

    SvarSlett
  2. Monstermønster: Det er samme garnkvalitet, heldigvis ;)

    SvarSlett