fredag 13. mai 2011

Lenge siden sist

Nå er det lenge siden det skjedde noe her på bloggen min. Det har sine grunner, som jeg ikke skal gå nærmere in på fordi det er nok av mindre interesse for de fleste av dere.
Her hvor jeg bor kom våren så brått på i år at jeg nærmest ble satt ut. Men det er jo bare å kose seg mens man kan. Plutselig snur været og da har man nesten glemt hvor varmt det var i påsken, f.eks.
På håndarbeidsfronten har jeg drevet med litt av hvert i det siste:

Sokker. Sokke-strikking er greit å ha med seg når man er på reise. Både lange og korte reiser. Jeg var og besøkte en veninne som ikke bor i umiddelbar nærhet for litt siden. Da hadde jeg sokke-strik med i vesken.
Dette er Embossed Leaves Socks fra  boken Favorite Socks. Jeg har hatt dette mønsteret på "to-do-listen" i lang tid. Jeg brukte garnet Silja fra Gjestal og pinner 3 mm. Sokkene er kjempefine, mønsteret godt, men de ble litt romslige. Neste gang (hvis...) skal jeg bruke pinner 2,5 mm eller 2,75 mm.
Jeg er stor tilhenger av pinner i kvart-størrelser. Det gir rom for å perfeksjonere strikkefastheten ;)
Jeg har hjulpet en veninne med å sy om/restaurere en Rogalandsbunad. Hun hadde bestemt seg for at datteren hennes skulle overta hennes bunad. Og det måtte en del justeringer til. Det er første gang jeg gjør en slik jobb. Men jeg fikk gode råd og tips fra en kvinne som jober proffesjonelt med bunadssøm. Det tok lang tid, men jeg er fornøyd med resultatet. Det mener jeg å tro at mottakeren og hennes mor også er.
Som du ser er det ikke bunadsskjorte med på bildene....
Jeg lager et nytt sokkemønster. Jeg ble inspirert etter det forrige sokkemønstret jeg laget. Jeg bruker garnet Arwtta og strikkepiner 2,5 mm.

Jeg er som vanlig optimist og tror det blir fint ;)

Og så... i dag startet jeg på en jakke i bomull som det riktg har verket i fingrene etter å få starte på. For en stund tilbake så jeg en variant av en jakke jeg har "siklet på lenge" på bloggen .....hvorfor ikke..... Opphavskvinnen bak bloggen, Torunn, var elskverdig og delte fargekodene på garnet med meg, og jeg bestilte garnet sporentreks.
Oppskriften er fra boken Dikt i Masker. Det er en praktbok. Jeg har hatt den siden 1998 og jeg tror det er den strikeboken jeg har bladd mest i av alle mine strikkebøker. Jeg har t.o.m. kledd bokomslaget med bokplast, fordi det holdt på å bli fillete etter all bruk. Det er masser av flotte og inspirerende bilder, fargesammensetninger mm.
Jeg bruker som sagt bomullsgarn, ikke ullgarn som det er i boken, og det er en del tykkere enn garnet i mønstert. Jeg bruker strikkepinner 2,25-2,75 mm for å treffe strikkefastheten. Jeg ser for meg at jeg skal gjøre noen endringer i forhold til mønsteret. F.eks. tenker jeg lage isatte ermer som ikke er fullt så brede som de er i mønsteret. Dessuten skal jeg strikke min jakke litt lengre og kanskje en anelse innsvinget i midjen.

Jeg ønsker deg en hyggelig helg og en fin 17. mai!

3 kommentarer:

 1. Vad mycket fint du hade i ditt inlägg. Fina sockar och en folkdräkt. Boken "Dikt i maskor" är verkligen en av mina favoriter och jag hoppas kunna sticka en fler koftor ur den. Jättefina färger på koftan du valt.Den kommer du säkert bli nöjd med och vilken rolig stickning det kommer bli:-)

  SvarSlett
 2. Vilken fin bunad! Jag avundas er för alla fina bunader som kommer fram nu till 17. mai. Den feststämningen man får i Norge den dagen kan man nog bara få i Sverige när det är fotbolls-vm =) Våran midsommar är ju underbar, men folk samlas inte på samma sätt som i era tåg..

  Koftan kommer att bli urtjusig i de färgerna!

  SvarSlett
 3. Syntes osse at dette mønster er sååå godt :-))9 God 17 Maj

  SvarSlett