tirsdag 24. mai 2011

En kopp med noe attåt?

Jeg har funnet frem hekleteppet til eldstedattera igjen. Du kan se mer om det her og  her. Jeg mistet drivkraften for det da det plutselig ble "sommer" ved påsketider. Men nå er været igjen litt ruggete ute, og da vet du...."husket" jeg plutselig at jeg holdt på å hekle et ullteppe ;)


Her er begynnelsen på neste blomsterrad i hekleteppet.

Som jeg har skrevet i et tidligere innlegg er planen at ingen av "blomstrene" skal være like. Og for å få variasjon på dem har jeg litt forskjellige fremgangsmåter når jeg plukker ut nøster fra restegarnskurven som står ved siden av meg når jeg sitter i go-stolen min og hekler. 
Jeg jober meg fremover rad for rad. Dvs at jeg hekler blomster til en rad i høyden, legger dem ut ved siden av teppet (der de skal monteres etterhver) og prøver å fordele dem slik at det ikke blir for mye av de samme fargene rett ved siden av hverandre. Så hekler jeg dem på teppet og begynner på neste rad. 
Jeg passer også på å jobbe litt på begge sider av teppet. Jeg har erfart at når man hekler (eller strikker) på et prosjekt som går litt over tid, har man sjelden den samme hekle-/strikkefastheten på slutten som da man startet. Hvis man arbeider seg utover fra midten på begge sider, eliminerer man risikoen for å sitte igjen med et teppe som er ulike lange langs ytterkantene.

Strikkejakken i bomull, som jeg også har skrevet litt om i forrige innlegg, vokser sakte men sikkert. Det var lenge siden jeg strikket flerfarget mønsterstrikk med bomullsgarn, så egentlig var jeg forberedt på at dette kunne bli litt av en tålmodighetsprøve. Men denne jakken strikkes fast (pinner 2,25mm - 2,75 mm), og da går det som en drøm å få mønsteret jevnt og fint. Garnet jeg bruker (Luxor Bomllsgarn fra Hillesvåg Ullvarefabrikk) er nydelig, og til tross for at det er mye mønster og strikkingen går langsomt, er det en ren nytelse å ha dette strikketøyet i hendene.

4 kommentarer:

 1. Garn og te er en super kombinasjon i alle fall.

  Jakken din blir helt nydelig, både med mønsteret og fargene. Så kjekt med strikketøy man kan kose seg med.

  SvarSlett
 2. Jakken din blir rålekker! Litt av en tålmodighetsprøve! Takk for linken om sammenhekling av hekleruter. Har sprettet fra hverandre et gammelt teppe(det var så stygt sydd sammen) nå er jeg straks ferdig med sammenheklingen! Den er helt genial! (Tror jeg snart må lage meg en ny blogg)

  SvarSlett
 3. Takk for snille ord :)

  Og Gørill; Jeg håper du setter igang med blogging igjen. Du lager jo så mye fint som inspirer andre ;)

  SvarSlett
 4. Se her blir det jakke:) Så flott!
  Jeg er helt enig med deg: Det var morro å sitte med et så vakkert arbeide i hendene. Jeg er veldig glad i min.
  Smil fra Torunn

  SvarSlett