mandag 11. juli 2011

Ergonomisk dobbeltfelling

For tiden strikker jeg på en kjole. Den vokser langsomt men sikkert, og jeg tror den blir veldig fin :)
Det er en god del blondemønster på denne kjolen, og det var bl.a. det jeg falt for når jeg første gang så den. Mønsteret involverer mange dobbeltfellinger, dvs. 3 masker som blir til 1 (felle 2 masker). Jeg har et lite «problem» med dette, og det er at jeg til tider sliter med litt vondt i skuldrene (artrose) og jeg må passe på å ikke slite på dem. Hvis jeg strikker fellingen slik det står i mønsteret blir det flere momenter som medfører litt uheldig vridning for skuldrene. Men jeg har funnet på en liten variant som gjør at jeg kan strikke dobbeltfellingen i et moment og med minimalt av vridning for både skuldre og håndledd.
Jeg tenker det er flere enn meg som sliter med litt vondt her og der og som kanskje kan ha glede av dette. Derfor vil jeg gjerne dele med meg hvordan jeg gjør:
"Wenches superergonomiske dobbeltfelling"
Med garnet bak arbeidet, stikk høyre pinne inn fra høyre mot ventre inn i de neste 2 masker på venstre pinne (som om du skulle strikke dem vrangt) - ikke løft dem av pinnen, strikk nå den tredje masken på venstre pinne rett – dvs. masken innenfor de 2 du har stukket pinnen inn i - og maskene skal fortsatt ikke løftes av, trekk så løkken/garnet gjennom de to første maskene på venstre pinne, løft av alle tre maskene fra venstre pinne = 2 masker felt i et steg og med minimat av bevegelse.

For uten å strikke på denne kjolen, hekler jeg bl.a. på enda et par sommershorts, nå til datter #2. Dette paret hekles i en nydelig dus (støvete om du vil) gulgrønn farge. Jeg har skrevet ned mønsteret og lagt det ut for salg, hvis du også har lyst å hekle et par shorts til deg selv, eller du vil overreraske noen du synes fortjener det med en flott sommergave ;)

Jeg fortsetter å håpe på at sommeren er rett rundt hjørnet og koser meg med håndarbeid og diverse vedlikeholdsoppgaver inntil videre.

1 kommentar:

  1. Smart måde at gøre det på:-) Den vil jeg huske:-)

    SvarSlett