søndag 1. april 2012

Hekle sokker

Jeg har aldri heklet sokker i voksen størrelse før. Jeg har heklet tøfler og slikt, men ikke vanlige sokker. Nå gjør jeg det ;) Jeg hekler fra tåen og opp og skal formgi den på samme måte som man gjør når man strikker sokker. Det blir litt kraftigere tekstur enn ved strikking. Det gjør for så vidt ingenting fordi jeg bruker tynt sokkegarn (210 m/50 g), så det tåler å bli litt tykkere.
Tåen er heklet med fastmasker, sålen med staver og overdelen av sokken heklet i et slags mønster...stavgrupper noe à la: [2 st sm, 1 lm, 2 st sm] i samme m/tilsvarende stavgruppe på forrige omg.
Jeg har ikke helt bestemt meg for hvilket type hæl jeg skal hekle ennå. Det blir kanskje litt prøving og feiling der. Hælen skal jeg hekle med fastmasker. Og hvis jeg skal hekle frem og tilbake vil jeg ha samme utseende som fastmaskene på tåen (som er heklet rundt). Da må jeg hekle vrange masker som jeg skrev om i et tidligere innlegg.
Dette syns jeg faktisk er litt spennende :D Og det virker som det går litt fortere enn å strikke sokker med tilsvarende  garntykkelse. Men samtidig må jeg se ned på heklingen hele tiden. Når jeg strikker kan jeg se opp og rundt omkring, se på tv'en osv, så jeg får ikke med meg så mye annet ;) Uansett er det nok fornuftig med litt variasjon.

1 kommentar:

  1. Hva du ikke finner på :-)... God Påske :-)Klem fra Anne

    SvarSlett