fredag 19. oktober 2012

Så mange idéer...

...har jeg i mitt hode at jeg til stadighet må sortere vekk store mengder. Men noen idéer setter jeg ut i livet.
Her er én idé som skal foreviges etterhvert.
Etterhvert betyr; etter capen til datteren er ferdig, etter at den lange genseren jeg skrev om i forrige inlegg er ferdig, etter at jeg har strikket den siste tommelen på vottene til Lilla Gubben ++++ Så det blir nok ganske snart- om ikke så lenge ;)
Den ser banalt enkel ut. Og er ikke det greit da? Alt må ikke være komplisert.
Det som ofte skjer er at de glupe iéene glemmes. Men de ganger jeg er så smart at jeg tegner eller skriver de ned, da blir det som regel noe av. Det gjør at det blir mye enklere å ta tak i det senere ;)
Nå er det kveldskos med rødvin og potetgull som står i fokus.
Ha en flott helg.

5 kommentarer:

 1. jamen det är ju märkligt - vill du se min modell? Jag har inte planerat in mönster lodrätt på ärmarna men hela tröjan i övrigt är helt lik en av mina skisser. Det är svårt det där med att uppfinna hjulet flera gånger:))) Ha en trevlig helg, kram.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hi, hi....ja så är det ;) Man låter sig inspirera av det man ser runt sig. Och nu för tiden är det ju mycket av den här sortens tröjor.

   Slett
 2. Den ser ju jättefin ut! Kul att du också har läst mönsterkonstruktion! Har du fått användning för det? Jag tycker verkligen att det är jättekul och väldigt användbart när man gör egna mönster. Både när man syr och stickar.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jag har fått stor användning för kunnskapen om mönsterkonstruktion. Även om jag kanske inte har konstruerat mer än några få mönster. Bara det att förstå hur ett plagg är konstruerat gör att man mycket enklare kan göra ändringar på dem osv.
   Och jag har precis hjälpt min yngsta dotter som har sytt en mega-maxi-stor babybody, ett skolprosjekt. Bodyn blev 1,5 m lång och tillsvarande bred. Då var det bra att kunna lite om det här ;)

   Slett