onsdag 14. november 2012

Magisk ettermiddagslys og bokskatter

En ettermiddag for noen dager siden var det et helt fantastisk lys ute. Jeg prøvde å fange det magiske øyeblikket med mitt kamera. Jeg fikk ikk helt tak på det men bildet gjenspeiler i hvertfall noe av stemningen.

Ellers så er jeg blitt den lykkelige eier av et par små og litt større skatter.
Jeg var, som noen kanskje har fått med seg, på kurs for noen uker siden. Jeg hadde det ærefulle oppdraget å ha kurslederen, Britt Marie Christoffersson, innkvartert her hjemme den helgen. Som takk for at hun fikk bo hos oss sendte hun meg en fantastisk dokumentasjon av svensk strikketradisjon som hun har sammenstilt i forbindelse med en bok (og senere en utstilling) hun utga for ganske mange år siden.

I tillegg til det fikk jeg noen, for meg i hvertfall, fabelaktige bøker. Hun hadde visst nok kjøpt flere eksemplarer den gangen hun kjøpte dem. Det var som hun selv skrev "på den tiden mitt stickningsintresse väcktes". Hun skjønte da hun var her at jeg er litt av en boksamlere når det gjelder strikkebøker, så hun håpet at disse fikk plass i hyllene mine ;)

Britt Marie - om du läser det här. Jag kommer att ta mycket bra vara på dessa fina böcker. Och de kommar att få hedersplats i min bokhylla. Tusen hjärtligt tack!
Dette forsidebildet kunne ha vært tatt hjemme ved spisebordet hos meg - hihi.
Det ser idyllisk ut, ikke sant? Men det var nok ikke såååå koselig for fiskekonene på dentiden som det ser ut på bildet.
Nå må jeg justere og omorganisere litt i de planlagte strikkeprosjektene mine tror jeg.

Denne boken fra Færøyene har jeg prøvd å få tak på tidligere, uten å lykkes. Nå slipper jeg å jakte på den mer. Når jeg trenger den kan jeg bare løpe opp trappen til syrommet og ta den ut av hyllen :)
Det er så morsomt å lese i den. Man kan faktisk forstå litt av hvert i den - tror jeg i hvert fall! Prøv selv:8 kommentarer:

 1. Det var litt av en bokskatt du har fått her. De så veldig spennende ut, så her får du nok mange kosetimer.

  Den rosa skumringstimen i denne årstiden er vel noe av det vakreste som er. Jeg sitter akkurat nå og ser ut på en himmel som begynner å bli rosa. Finnes ikke bedre årstid.

  SvarSlett
 2. Tack så mycket! Boken och tröjan är underbar!

  Vilka härliga böcker! Du skrev ju att du hade gått en kurs i Mönsterkonstruktion. Jag hade gärna gått en sömnadskurs/ detaljsömnadskurs i Oslo. Kan du rekommendera en bra skola/ kurs?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jag vet faktiskt inte så mycket om sömnadskurser här. Men du kan ju kolla Folkeuniversitetet. Jag såg att dom hadde några olika kurser.

   Slett
 3. For en flott gave! Mye inspirasjon å finne der, tenker jeg!

  SvarSlett
 4. Oj, oj, oj vika skatter du har fått. Och den där med Färö-mönster, hmm, ett MÅSTE HA dök upp.
  Och tänk att ha haft Britt-Marie som gäst - wow!

  SvarSlett
 5. PS Är boken skriven av Hans Marius Debes eller liknande? Den jagar jag med ljus och lykta...

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det stämmer ;) Du får ta deg en tur hit och titta i min ;)

   Slett