tirsdag 6. november 2012

Kjolestrikking igjen

Jeg har hatt det litt travelt en stund. Det har ikke vært mye tid til strikking. Men nå roer det seg forhåpentligvis. Jeg har funnet fram tunikaen/kjolen jeg strikker på igjen. Nå skal den strikkes ferdig før jeg begynner på noe nytt. Haha, hørte du den?!!
Den strikkes med Rauma Puno og jeg bruker pinner nr 7 mm for å oppnå strikkefastheten. Jeg liker egentlig ikke å strikke med tykke pinner. Men nå har jeg prøvd ut noe som faktisk gjør at det blir mye greiere for meg med disse tykke pinnene. Siden jeg strikker veldig fast er det ofte tregt og hardt å skyve maskene inn på den venstre pinnen. Siden jeg bruker rundpinne med utskiftbare pinner har jeg nå gjort det jeg har lest om noen ganger; jeg har byttet til en mindre pinne på venstre side, der bruker jeg nå pinne nr 6 mm. Nå sklir maskene lett som bare det inn på pinnen. For meg ble dette veldig mye bedre og faktisk ganske så avlastende. Men dette kan man selvfølgelig bare gjøre hvis man strikker rundt.
Nå skal jeg snart legge opp og begynne strikke ermene. Jeg må jo skyndte meg så jeg kan bli ferdig med denne før det blir riktig kaldt ute.

5 kommentarer:

 1. Det ser ut til å bli kjempefin! gleder meg til å se den ferdig;)

  SvarSlett
 2. Ja, du Wenche, vet knapt noen som er så smart som du!

  SvarSlett
 3. Den blir så fin - er dette din egen oppskrift????? Eller er den å få kjøpt i butikken? God idé med å bytte pinner på den måten!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Mønstret er fra heftet Rauma Alpakka 9. Kjolen er modell nr 10 (Kjole med mønsterstrikkede kanter). Jeg skrev om det i et tidligere innlegg også ;)

   Slett