tirsdag 25. juni 2013

Tilknappet

Jeg har strikket ferdig delene til Perle-krepp-cardiganen (Anaïs). Nå står montering og knapper for tur.
Jakken ser veldig liten ut men den er så elastisk at man nesten kan kalle det for «one size».

Det med knapper er ikke noen lett affære synes jeg. Som regel ender jeg opp med helt enkle perlemorknapper. Denne gangen ville det seg annerledes og valget falt på små kulerunde knapper som minner meg om blåbær.
Knappene er mørkeblå og cardiganen er egentlig dypere blågrønn enn det ser ut som på bildene. Heldigvis tar knappene «til seg» farge fra omgivelsene så jeg synes de er tilnærmet perfekte. Ikke bare er de fine, de er veldig lette å kneppe også. Det kan komme godt med her siden knappene sitter tett i tett her.

Jeg var litt bekymret for garnmengden jeg hadde til rådighet og siden dette er et gammelt garn som dessuten ikke er å få tak i lengre var det et sjansespill. Denne gangen hadde jeg flaks; det ble et lite overskudd på 18 gram! Det skal jeg sende til Søster som mangler garn til siste ermet på en babyjakke hun startet på for 18 år siden. Vi har tydeligvis fått litt hver av det samme garnet en gang for leeeeenge siden.

5 kommentarer:

 1. Jakken ble kjempefin og knappene passet godt til. Husker at det som ble strikket i Perle-krepp så veldig ordentlig ut, på en måte.. Det ser jeg på bilde av jakken din også :)
  Sommerhilsen fra Anette

  SvarSlett
  Svar
  1. Sender takk og sommerhilsen til deg også :)

   Slett
 2. Utrolig søt og fin jakke. Jeg liker så godt sånne detaljer med knappene. Hvor får du tak i KH-heftene? Er oppskriftene på engelsk, og hvordan fungerer det i så fall? Hilsen fra Stine.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har kjøpt noen hefter fra Kim Hargreaves' (KH) hjemmeside og noen er kjøpt fra adlibris.no.
   Heftene er på engelsk. Jeg har strikket etter engelske oppskrifter i mange år nå og det fungerer helt fint. Det må bare læres.
   En ting med KHs oppskrifter er at hun ikke bruker diagrammer til blonde- og flettemønster. Hun skriver ut mønstret bokstavelig talt bokstav-for-bokstav. Det synes jeg kan være litt slitsomt. Men det går som regel bra når men har kommet inn i det.

   Slett
 3. Så morsomt!
  Å komme i mål med 18 gram garn 18 år etter..fantastisk!

  Cardiganen ser flott ut!
  Det er jo en skatt, strikket i perlekrepp i 2013! :-)

  Lykke til med ferdigstillelsen!

  SvarSlett