onsdag 19. juli 2017

Sokker med blondekant og hullmønster

Varme og vakre er de, sokkene Garniture (uttales ­garnit'yr), som har så fint mønster øverst på ­skaftet og et enkelt hullmønster på resten av sokken. Det minner meg om kakepynt, ­prinsessekjoler og eventyrslott. Ordet garniture er fransk for garnityr og betyr tilbehør og pynt og det passer jo perfekt!
Sokkene er strikket med garnet Hifa Fjord - Sokkegarn 2. Det er et mellomtykt sokkegarn som ikke er superwashbehandlet. Jeg har brukt det før og liker den robuste følelsen de gir. Dessuten, siden det ikke er av de aller tynneste sokkegarnene, er de relativt raske å strikke. Strikkefastheten er ca. 25 m = 10 cm i glattstrikk med pinne 3 mm (kan variere avhengig av håndlag).

Det er en pyntekant øverst på skaftet, resten av sokken har et enkelt hullmønster og det hele avsluttes med en liten heklet skjellkant som hekles i oppleggskanten. 

Det finnes flere andre mellomtykke sokkegarner med ­løpemeter på ­­ca­. ­125–140 m/50 g, som også kan egne seg godt til disse. Noen eksempler: DSA Sterk, Zitron Trekking 6-tråds, Aktiv 6-tråds sokkegarn, Järbo Mellanraggi, Opal ­6-tråds, Novita Nalle, Rauma PT5.

Oppskriften kan kjøpes på ravelry her eller her på bloggen.

1 kommentar: