lørdag 24. juni 2017

Sokkene Lavendel

For noen år siden var jeg sammen med en god venninne og datteren hennes i Provence i Frankrike. Det var omtrent på denne tiden. Det var varmt og fint og det vokste lavendel i grøftekantene og på jordene. Noe så vakkert, og eksotisk, med viltvoksende lavendel!
Nå, noen år senere, har jeg også fått til ganske store lavendelplanter i blomsterbedet her hjemme i Norge. Jeg vet at de ikke krever så mye, men jeg er uansett veldig stolt av å ha fått det til. Det er så fint: fint å se på, fint å kjenne duften av og fint å minnes Provence.
Hullmønsteret på de nye sokkene mine, minner meg om lavendel, og derfor har de fått navnet Lavendel.
De er strikket i et herlig håndfarget sokkegarn fra Moods of Colors: Humble Regards form Devon. Det er tynt, mykt og deilig og det beste av alt, det er ikke superwashbehandlet.

Jeg liker å strikke sokker og votter om sommeren. Det er et så passe lite/stort prosjekt å ha med rundt :) Vill du prøve deg på disse sokkene finner du oppskriften til salgs på ravelry her.

Ha en finfin helg.

4 kommentarer:

 1. Det var fine sokker! Liker så godt "vrangborden" som er passe lang til sommersokker.

  God sommer!

  SvarSlett
 2. Flotte lavendelsokker du har strikket! Jeg er også så heldig å ha noen lavendel planter her hjemme, men det tar en tid før de vil blomstre, de regner helt vekk..

  SvarSlett
 3. What a beautiful colour! I love lavender :-)
  xx

  SvarSlett
 4. Fine sokker og fint navn.

  SvarSlett