onsdag 28. april 2010

Nye grytekluter (igjen...)

Disse laget jeg i helgen da vi var på hytta. Det vil si nesten, fordi jeg måtte gjøre ferdig bakstykket på den siste hjemme. De er heklet etter Annepålandet sine fine grytekluter.

Det har blitt noen av disse nå, her og her, men har fremdeles ikke funnet det optimale antallet "tagger" synes jeg. Disse ble for såvidt veldig bra i fasongen, men de er i største laget. Jeg skal snart hekle et par til (tror jeg...) som jeg skal prøve å lage litt mindre. De skal i så fall hekles i rødt, hvitt og blått (tror jeg...). Det jeg gjør er å la omgangen med tagger avgjøre maskeantallet i de tre etterfølgende omgangene med fastmasker. Jeg gjør ikke noen økninger her. Og dette antallet danner igjen grunnlaget for den etterfølgende runden med "tagger".

Jeg blir litt opphengt i dette med tall noen ganger. Det er nok fordi jeg liker å lage system. Men jeg må innrømme at noen ganger tar mitt "systemarbeidet" litt overhånden. Spesielt når jeg får følelsen av å bruke mer tid på å regne ut forholdet mellom masker, omganger og tagger enn det jeg bruker på selve heklingen ;o) Det er jo faktisk bare grytekluter ;o)  Men nå har jeg nesten funnet det ut, og da kan jeg ikke la det være.

5 kommentarer:

 1. Disse var fine!
  Jeg sitter faktisk og hekler sånne grytekluter akkurat nå. Og tro det eller ei - jeg har skrevet ned oppskriften. Den kommer på bloggen min i nærmeste fremtid. Der har jeg henvist til den fine tabellen du hadde i forrige innlegg - håper det er i orden.
  Så flink du er som hekler med matematisk presisjon! Det gjør ikke jeg, og du kommer sikkert til å le deg i hjel når du ser den oppskriften. "Og så hekler vi litt her og så øker vi litt der" er måten jeg hekler på. Så muligens kommer ingen til å skjønne noen ting. Jaja, sånn er livet :P Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 2. Kjempeflotte grytekluter i fine farger:))

  SvarSlett
 3. -Annepålandet: Jeg kommer helt sikkert ikke til å le av din oppskrift :) Dine grytekluter blir jo alltid like fine uansett metode. Og det er jo det som er det fine med håndarbeid; at man har så forskjellige måter å arbeide på, for å nå det samme resultatet. Og så har de fleste av oss så stor glede av det. Det er det viktigste ;o)

  Mønsteret ditt er jo en særdeles etterlengtet oppskrift! Jeg ser at det er folk verden over som prøver å lage dem ;o) og nå som oppskriften kommer blir det vel enda fler.

  SvarSlett
 4. Så mye flott du har laget, og dine grytekluter ble veldig fine! Har oppdaget deg via Anne på landet. Koselig blogg du har, kommer sikkert tilbake hit flere ganger :)

  Ønsker deg en god helg!

  SvarSlett