onsdag 1. juni 2011

Hytteprosjekt

Hver gang jeg skal reise et sted bruker jeg alt for mye tid på å tenke ut og pakke med meg håndarbeid. Og som regel ikke bare ett, det er opp til flere forskjellige håndarbeid. Jeg er rett og slett livredd for få for lite å gjøre. Det har vel heller aldri skjedd at jeg har gått tom for håndarbeid, og jeg håper det aldri vil skje i fremtiden ;)
Men nå har eg funnet ut at det kan være lurt å ha noen prosjekter liggende på hytta, slik at jeg slipper å styre så fælt hver gang vi skal dra dit.
Derfor har jeg nå startet på et ullpledd heklet bestående av bestemorruter som skal hekles på hytta og bli værende der når det er ferdig. Det vil nok ta i hverfall litt tid å hekle ferdig, så da slipper jeg å stresse med pakking av garn og strikke-/heklenåler innfor hver hyttetur, i hvertfal en stund fremover.

Teppet er i all enkelhet, med tre farger. Jeg hekler rutene sammen etterhvert som jeg blir ferdig med dem. Det er jo spesielt greit å gjøre det når alle rutene er like og man ikke trenger å ta hensyn til andre fargekombinasjoner.

Jeg bruker Mor Aase ullgarn og Vestlandsgarn og heklenål 5 mm.

9 kommentarer:

 1. Det blir bra .. Tror du kommer til å bli fornøyd jeg med sluttresultatet .. tror ikke det kommer til å ta lang tid heller :-)

  SvarSlett
 2. Lurt! Jeg har en ferie gått tom for garn og siden har jeg pakket vannvittige mengder i kofferten...

  SvarSlett
 3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 4. Det blir et flott teppe... :O)
  Smart å ha et eget håndarbeid på hytta!

  ha en fin langhelg!

  SvarSlett
 5. Oi, her fann jeg frem til deg. Så heldig jeg var !

  Åååå så mye fint du lager ! Legger deg til hos meg, slik at jeg kan følge deg videre.

  Kjenner meg godt igjen ang. håndarbeid på hytteturene ! Jeg har et lager der av pinner og garn.

  Jeg skal jammen ha et eller to prosjekter der som jeg kan ty til.

  Må ha meg en runde til her hos deg.

  SvarSlett
 6. Hei!! Jeg har det på akkurat samme måten!! Livredd for å ikke ha nok å gjøre!! Jeg har noe som skal bli et teppe strikket av fisker liggende på hytta som jeg kan ty til. Og gjester kan strikke en fisk!! Teppe ditt bli veldig fint!! AnneK:-)

  SvarSlett
 7. Så fint teppe det blir! Så koselige farger! Dersom man er ofte på hytta er det nok lurt å ha det liggende, for min del hadde ett teppe tatt mange år, da jeg er der to til tre ganger i året;)
  Ha en fortsatt fin helg;)

  SvarSlett
 8. Hei! Fin blogg du har! Kan også tenke meg å hekle et slikt teppe som du holder på med. Men er usikker på hvor mye garn jeg trenger. Kan du si noe om størrelsen på teppet ditt og garnmengden? På forhånd takk! Hilsen Tone.

  SvarSlett
 9. Takk for hyggelige tilbakemeldinger.

  Tone: Teppet skal ha 6x9 ruter, og hver rute er 20x20 cm, så det blir 120x180 cm, men jeg skal hekle en liten kant rundt, og da kan man plusse på noen cm på hver kant.

  Jeg har funnet ut at for en rad i bredden (6 ruter) bruker jeg ca 1,5 nøste ubleket. Jeg regner med at 14 nøster ubleket skal holde til 9 rader. Og så har jeg 6 nøster av begge blåfargene. Jeg har regnet på det og tror det vil gå 5-6 nøster lyseblått garn og ca 4-5 nøster av den mørkere blå.
  Men helt nøyaktig kan jeg ikke svare deg før teppet er ferdig.

  SvarSlett